Sanne in Portugal!

Hehe!

Bom dia!

Hehe, eindelijk weer eens een verhaaltje uit Portugal. Ik heb het heel druk gehad (allemaal met leuke dingen ;)), maar daardoor weinig tijd om te schrijven!

Ik heb nu al een aantal operaties mogen zien, vooral de laparoscopische (dus via een camera), zijn heel interessant om te volgen. Maar het leukste vind ik de ER dagen, dan komt er van alles binnen, zo hadden we vandaag een jochie van 10 maanden die zijn hele lip opengescheurd had. En omdat hij blijf huilen, bleven de hechtingen die ze probeerde te maken niet zitten. Dus moest hij gesedeerd worden, heel apart om te zien. Vandaag ook een spoed appendectomie gezien (blinde darm verwijderen voor de leken ;)). De dokters blijven super aardig en hebben me vandaag gevraagd of ik ze kan helpen bij het spreken van medisch Engels!

Dan alle andere leuke dingen, want het ziekenhuis is leuk, interessant en verassend gezellig, maar het voelt toch voornamelijk als een hele lange vakantie met alle middagen in het zwembad, op het strand of in het winkelcentrum. Ondertussen is iedereen echt goede vrienden aan het worden, dus we hebben het enorm naar ons zin.

Afgelopen weekend zijn we met het grootste gedeelte van de groep naar Viana do Costelo geweest, een stad hier in de buurt. We sliepen in het huis van de oma van een van de organisatie jongens. Net een museum! Ik zal zo een foto plaatsen van onze slaapsituatie. Situatie, omdat het grootste gedeelte op de grond sliep. Ik en een ander meisje konden gelukkig op de sofa slapen :P Op zaterdag hebben we eerst een toer gehad door de stad en daarna zijn we naar het strand geweest (ook daar plaats ik zo wat foto's van!) en 's avonds na het eten zijn we naar een hele hippe club geweest. Met een gedeelte boven waar salsa achtige muziek was en buiten meer een beetje discotheek muziek gedraaid werd. Weer een leuke ervaring, en de caparinha's (cocktail waar we hier allemaal aan verslaafd zijn geraakt), waren héérlijk! Het mooie is, dat ze hier 3 euro voor een cocktail al heel veel geld vinden, dus je kan relatief goedkoop stappen in hele luxe clubs :) Op zondag eerst lekker uitgeslapen en daarna naar de lagoons, na een wandeltocht van een half uur bergop en af, kwamen we bij een super mooi stukje natuur, wat alleen de locals kennen (zie weer de foto's).

Vandaag weer lekker op het strand gelegen, morgen winkelen en donderdag ga ik met vier anderen wijn proeven bij een traditionele wijngaard. We krijgen dan ook een rondleiding, uitleg over de wijnen(hopelijk in het Engels haha!) en een traditionele maaltijd. Natuurlijk meer daarover in mijn volgende verhaaltje. Vrijdag gaan we een weekend naar Porto, wat ook weer helemaal vol gepland is met leuke dingen, nu alweer zin in!

Bedankt (of in het Portugees: obrigada) voor al jullie leuke reacties :) Het is fijn om af en toe wat van het thuisfront te horen!

Veel liefs, ciao!

Sanne

Paula

leuk verhaal San en super leuke foto's!:):)